26 nov 2021
min. leestijd

Focusplaza jaarboek: SAME GAME NEW RULES | Retail 2021

Nu te bestellen…

De regels zijn dan wel snel veranderd, maar het retailspel is hetzelfde gebleven. De consument verleiden blijft de sleutel tot succes. Maar één onmisbaar element staat nu centraler dan ooit: de mens. Door alle technologische ontwikkelingen zouden we dat bijna vergeten. Het gaat dan wel om het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, maar de spelregels zijn anders.

Zo is de vraag naar steeds meer duurzame producten groter geworden, en dat gaat alleen maar door, gelet op de noodzaak om sneller stappen te zetten in CO2-reductie. De retail speelt daar met het aanbod op in. Maar hoe bereik je de klant? Externe krachten die het speelveld op de kop zetten zijn digitalisering aan de achterkant én aan de voorkant van de winkel en co-creatie in de keten. Duurzaamheid is de belangrijkste troefkaart geworden. Alleen wie dit spel goed en eerlijk speelt, is de winnaar.

Focusplaza is altijd de verbinder, want alleen door mensen kunnen we veranderen, niet door technieken. Op onze Focusbijeenkomsten, in de podcasts en workshops laten we je daarom de kracht van verbinding ervaren. Blader door dit boek en laat je inspireren om het retailspel op niveau mee te blijven spelen.

Heb je nog geen exemplaar? Bestel deze dan snel:

Bestel SAME GAME NEW RULES

Meer berichten