Focusplaza jaarboek 2023
Evolution | Adapt to survive

Ontdekkingsreiziger Charles Darwin ontdekte ruim 150 jaar geleden hoe plant- en diersoorten zich door de jaren heen aanpassen aan de omgeving waarin zij leven. Zo ontdekte hij op verschillende eilanden vogels die veel op elkaar leken, maar andere snavels hadden. Afhankelijk van het type vruchten en bomen op de eilanden. Of wat denk je van de kameleon, de meester in camouflage die zich in altijd weet aan te passen aan de situatie.

👉 De essentie is simpel; Pas je aan om te overleven.

Wat dit te maken heeft met ons jaarboek? Het is een mooie metafoor voor de uitdagingen waar we in het bedrijfsleven dagelijks mee van doen hebben. We moeten continue bezig zijn met het anticiperen op actuele ontwikkelingen om relevant te blijven.

Aanpassen om te overleven, oftewel adapt to survive. De rode draad door ons nieuwe jaarboek en dus ook niet voor niets de titel van dit jaar. Met thema’s als onder andere visievorming, strategie, duurzaamheid, impact maken, digitalisering en nieuwe technologie kijken we terug op het afgelopen jaar maar kijken we vooral vooruit naar de snel naderende toekomst.

Heb je nog geen exemplaar? Bestel deze dan snel:

Bestel het jaarboek