Over Focusplaza

Samen ontdekken, inspireren en ontmoeten. Dát is al 25 jaar de toegevoegde waarde van Focusplaza. Je kunt namelijk succesvoller zaken doen als je elkaar kent en begrijpt. Niet alleen maar praten en luisteren, maar op pad in binnen- en buitenland om inspirerende plekken te bezoeken en geïnformeerd te worden door vooraanstaande vakgenoten met verstand van zaken en een heldere visie. Onze focusgroepen, studiereizen en workshops hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: inspiratie en kennis delen. Dát zet mensen in beweging.

Dat delen van kennis heeft oprichter en directeur Gerrit Grievink samen met zijn toenmalige compagnon in 1999 tot core business gemaakt. Grievink ontdekte dat hoewel managers graag op de hoogte bleven van nieuwe ontwikkelingen binnen de foodbranche, het ze simpelweg aan tijd ontbrak om die ontwikkelingen bij te houden. Dus ging hij met een select groepje branchegenoten op pad om nieuwe winkelconcepten te bezoeken en te beoordelen. En met succes. Niet alleen bleven deelnemers op de hoogte van wat er speelde binnen de markt, ook werd er op informele manier genetwerkt.

Sinds 2023 is Otto Uijttewaal de nieuwe eigenaar en komen ruim 300 leden elkaar een aantal keer per jaar tegen in één van de tien focusgroepen op strategisch en operationeel niveau. Dankzij de unieke balans tussen retail- en industrie ontstaan leerzame en levendige discussies en kijkt men met andere ogen naar winkelformules, assortimenten en consumentenontwikkelingen. Daarbij richten we ons specifiek op de zogeheten ‘fast moving consumergoods’, zoals levensmiddelen, doe-het-zelfproducten en tuinproducten, drogisterijen etc.

En we doen meer. Zo verzorgen we inspiratiereizen op maat of onder open inschrijving (zowel nationaal als internationaal). Een studiereis is voor vele doeleinden én doelgroepen geschikt. Maar ook voor workshops draaien we onze hand niet om. Onze FormuleFocus dagen zijn daar een goed voorbeeld van, waarbij je als fabrikant een dag lang in de keuken kijkt van een retailorganisatie. Alles met als doel om elkaar beter te leren begrijpen.

Focusplaza bestaat uit een team van enthousiaste en gedreven professionals die elk, binnen hun eigen vakgebied, dagelijks op zoek gaan naar nieuwe initiatieven en inspirerende ontwikkelingen. Laat ons vandaag nog weten wat we voor jou kunnen betekenen!