Dag 1 | Woensdag 29 juni 2022

We startten de Summer School met een gezamenlijke kick-off o.l.v. retaildeskundige Gerrit Grievink met Fred Bosch (CFO PLUS Retail) over de theorie, maar ook actuele praktijkontwikkelingen in retailmarketing.

Dag 2 | Donderdag 30 juni 2022

Donderdag stond in het teken van inzichten in de branche op het gebied van data, assortimenten en promoties, maar vooral de praktijk. In de ochtend spijkerde Alexander Arbouw van Alpro ons bij over data. Na de lunch bezochten we de PLUS in Varsseveld (net omgebouwd van Coop), de Albert Heijn in Neede van franchisers Albert en Jan Temmink en de Jumbo in Enschede van ondernemer Tijn Leussink.

Dag 3 | Vrijdag 1 juli 2022

Tijd om opgedane kennis te vertalen naar een praktijkcase. In de ochtend konden de deelnemers in gesprek met diverse inkopers, categorymanagers en experts. Na de teampresentaties van de praktijkcase kregen de deelnemers feedback van retailjury. Alle deelnemers kregen een boel waardevolle feedback, maar toch is er 1 team uitgeroepen als ‘echte’ winnaar. Dit jaar mochten Isabella Smulders, Margot Nammensma en William Soeterboek de trofee en bloemen mee naar huis nemen.

Wat staat er nog meer op de agenda?

Naast workshops zoals de Summer School, organiseert Focusplaza ook een aantal events zoals INTERVISIE en de Indian Summer BBQ.
Daarnaast komen zo’n 240 leden een aantal keer per jaar samen in één van de negen focusgroepen. Om op die manier op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen de retailmarkt.

5 september 2022 | Indian Summer BBQ

Een schitterende gelegenheid om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje je collega’s én vakgenoten een mooi en succesvol nieuw jaar te wensen. Hét moment om de mooie kant van de branche te ervaren.

28 jun t/m 30 jun ’23 | Summer School Food

Zicht krijgen op actuele uitdagingen, doelstellingen en inkoopprocessen van retailers. En wat zij voor jou kunnen betekenen. Zodat je verschillende formules en hun keuzes beter gaat begrijpen. Zodat ook jij vervolgens beter begrepen wordt!