Jouw business laten groeien in samenwerking met retailers

Beter begrepen worden, daar gaat het om. Hoe kom jij goed beslagen ten ijs? In tweeënhalve dag krijg je maximaal zicht op actuele uitdagingen, doelstellingen en inkoopprocessen van retailers. En wat zij voor jou kunnen betekenen. Omdat je de verschillende formules én hun argumenten waaróm ze actuele keuzes maken beter gaat begrijpen. Daarmee kan jij je voordeel doen zodat ook jíj vervolgens beter begrepen wordt!

Meer informatie  Programma

 

Samen mét retailers

Onderstaande retailers en experts gaan graag met jou aan de slag. Je leert elkaars ambities en uitdagingen kennen, zodat je tot nieuwe inzichten komt over hoe je samen met de retailer de business verder kunt laten groeien.

Peter van Mourik
Directeur marketing & communicatie
PLUS Supermarkten

Nico Wormgoor
Senior assortimentsmanager vlees
JUMBO

Bert van der Does
Hoofd categorymanagement
Boon Food Group

Ruth Linders
Unitmanager Vers
Jan Linders

Albert Hagen
Commercieel manager vers
Poiesz Supermarkten

Manoes van de Westelaken
Groep category manager
Spar

Jaap Bloot
A.I. diverse retailers o.a.:
Jumbo, Spar, Vomar, etc.

Marco Bastiaan
Senior projectmanager formuleontwikkeling
PLUS Supermarkten

Jan van der Borst
Foodprofessional Executive

Alexander Arbouw
Senior category manager
Alpro Nederland

Voor wie?

De Summer School is er voor merkartikel-, vers- en huismerkfabrikanten/leveranciers (zowel nieuwe collega’s in de branche als de ervaren vakgenoten) sales managers, (key- en national) accountmanagers, trade marketing managers, category development managers en andere commerciële managers vanuit fabrikanten of leveranciers, die zicht willen krijgen op actuele uitdagingen, keuzes en argumenten van de winkelformules, ontwikkelingen in assortimenten, hoe inkoopprocessen ontwikkelen en welke criteria belangrijker gaan worden. En waarom. Maar ook ‘best practices’ en verfrissende andere inzichten vanuit collega fabrikanten en leveranciers passeren de revue. Ga in gesprek en creëer er een voorsprong mee.

Informeel in gesprek met vakgenoten én retailers

Naast het verkrijgen van actuele insights, zoom je met vakgenoten op interactieve wijze in op de praktijk. Zodat je ook elkaars creativiteit en vindingrijkheid kan gebruiken voor de ontwikkeling van je eigen plannen.

  • Je gaat samen op winkelbezoek (inclusief formuletoelichting)
  • Je kunt op speeddate met inkopers en/of categorymanagers
  • Je kunt informeel klankborden met retailers én andere leveranciers klankborden over actuele ontwikkelingen
  • Je krijgt inzichten in retailmarketing, merkenstrategie, smart data en best-practicces van vakgenoten
  • Je vertaalt de opgedane inzichten samen met teamgenoten in een praktische case.
  • Je ontvangt waardevolle feedback en suggesties van retailers waarmee jij voortaan je slagingskansen bij retailers vergroot.

AANMELDEN

Learn by seeing and doing

Belangrijk onderdeel van het Summer School programma is bewustwording en kennisoverdracht vanuit het motto learning by seeing and doing. Praktische voorbeelden en winkelbezoeken vormen de basis voor nieuwe inzichten en boeiende gesprekken. Dit helpt je bij de doorvertaling naar belangrijke toegevoegde waarde voor je eigen producten en concepten.

Oud-deelnemers over de Focusplaza Summer School:

“De Focusplaza Summer School was voor mij heel waardevol. Ik heb nieuwe inzichten en ideeën gekregen door de hoge mate van interactie met de retailers en met de andere fabrikanten/leveranciers. Ik merkte dat we veel met dezelfde uitdagingen kampten en door er samen over te praten en na te denken, krijg je andere ingevingen hoe hiermee om te gaan.”

“In vergelijking  met andere retail-events vond ik de Focusplaza Summer School heel bijzonder, maar dan in de positieve zin. Het open karakter en de onderlinge discussies hebben mij een frisse kijk gegeven op de samenwerking met retailers en hoe ik mijn eigen business binnen retail een boost kan geven.”

Hoe vaak krijg je nu de kans om écht inside informatie direct van de bron te krijgen?

Meld je daarom vandaag nog aan voor de Focusplaza Summer School 2022 van 29 juni t/m 1 juli. We starten woensdag 29 juni vanaf 17.00 uur met een gezamenlijke kick-off onder het genot van een heerlijk diner. Vrijdag 1 juli sluiten we om 15.30 uur met een borrel. Pak je kans! Ga het gesprek aan, leer en laat samen je business groeien.

Jij wilt hierbij zijn:

  • Omdat je wil weten hoe je een goede samenwerking met retailers bouwt en wat de do’s en don’ts daarin zijn.
  • Omdat je inzicht wilt in hoe de nieuwe samenleving van invloed gaat zijn op de consument.
  • Omdat je wilt weten hoe retailers inspelen op de nieuwe samenleving.
  • Omdat je gemotiveerd bent om de business te laten groeien door mee te denken en samen te werken met retailers.

AANMELDEN

Al meer dan 20 jaar delen we relevante retailinzichten

Focusplaza begrijpt al meer dan 20 jaar de uitdagingen die fabrikanten/leveranciers en retailers hebben. Wij hebben het antwoord en de oplossing voor je. We voorzien je van de nieuwste retailinzichten uit binnen- en buitenland. Vanuit sprekers én aan de hand van praktische bezoeken op de winkelvloer. Omdat we erin geloven dat zien en persoonlijk ervaren impact heeft. Zodat jij de creativiteit en inzichten van anderen kan gebruiken om zelf te ontwikkelen en je business te laten groeien.

Praktische informatie

Datum en tijd
Woensdag 29 juni 2022 vanaf 17.00 uur tot en met vrijdag 1 juli tot ca. 15.30 uur.

Investering
De investering voor de Focusplaza Summer School bedraagt 1.795 euro excl. btw per persoon. Dit is inclusief ontbijt (2x), lunch (2x), diner (2x), storechecks, transfers naar de winkels, begeleiding door diverse retailexperts. Dit is exclusief overnachtingskosten à 116,50 euro per persoon per nacht (inclusief ontbijt) in Villa Ruimzicht. Het aantal deelnemers is beperkt omwille van de onderlinge interactie. Na je aanmelding verzorgen wij het boeken van je hotelovernachtingen voor jou.

Locatie
Villa Ruimzicht 
Ruimzichtlaan 150
7001 KG Doetinchem
(Op slechts 25 autominuten van Arnhem. Je rijdt tegen de files in.)

Covid-19
Wij nemen onze verantwoordelijkheid en houden ons aan de algemene richtlijnen vanuit het RIVM. Houd er alstublieft rekening mee dat je -op dit moment- bij deelname een coronatoegangsbewijs (met daarin een vaccinatie-, herstel- of testbewijs) i.c.m. een geldig legitimatiebewijs moet kunnen tonen.
Bovendien wordt de Summer School altijd in kleine samenstelling georganiseerd, waardoor er meer individuele aandacht is per deelnemer. Wanneer er nog wijzigingen plaatsvinden omtrent de regelgeving, dan stellen we je daarvan ruim voor aanvang op de hoogte.

Meer weten?

Neem gerust contact op met:

Marleen
Projectmanager Marketing en Communicatie