Dag 1 | Woensdag 20 april 2022

We startten de Retail School met een gezamenlijke kick-off o.l.v. dagvoorzitter Manuel Buskop met Sonja Bouchier (Marketing & Communicatie manager KlusWijs en
Formule Manager KW Wonen)
over de theorie, maar ook actuele praktijkontwikkelingen in retailmarketing.

Dag 2 | Donderdag 21 april 2022

Donderdag stond in het teken van inzichten in de branche, maar vooral de praktijk. We stapten de bus in en bezochten Thuisin Van der Woude in Doetinchem, Intratuin
Duiven, HORNBACH in Duiven en Praxis in Duiven.

Dag 3 | Vrijdag 22 april 2022

Tijd om opgedane kennis te vertalen naar een praktijkcase. In de ochtend gaven Frank Heus (Bolton Adhesives) en Michiel Maandag (Monday Brand) een presentaite. Daarna konden de deelnemers in gesprek met Johan Zijlstra (categorymanager KARWEI), Johan Bert Boonstra (algemeen directeur Boer Staphorst), Alice Ruitenberg (categorymanager KARWEI) en Frank Heus (Bolton Adhesives). Na de teampresentaties van de praktijkcase kregen de deelnemers feedback van retailjury: Ronald Erftemeijer (director KARWEI), Hans Hortensius (algemeen directeur KlusWijs), Angela van Dongen (formule directeur Decorette) en Johan Bert Boonstra (algemeen
directeur Boer Staphorst). Alle deelnemers kregen een boel waardevolle feedback, maar toch is er 1 team uitgeroepen als ‘echte’ winnaar.

Wat staat er nog meer op de agenda?

Naast workshops zoals de Summer School, organiseert Focusplaza ook een aantal events zoals INTERVISIE en de Indian Summer BBQ.
Daarnaast komen zo’n 240 leden een aantal keer per jaar samen in één van de negen focusgroepen. Om op die manier op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen de retailmarkt.

10 mei 2022 | INTERVISIE

In één dag zicht krijgen op actuele trends en de relevantste ontwikkelingen binnen retail. Zodat je de nieuwste inzichten toe kunt passen voor je eigen business. Geïnspireerd worden door anderen én je eigen ideeën delen, dát is INTERVISIE.

29 jun t/m 1 jul ’22 | Summer School Food

Zicht krijgen op actuele uitdagingen, doelstellingen en inkoopprocessen van retailers. En wat zij voor jou kunnen betekenen. Zodat je verschillende formules en hun keuzes beter gaat begrijpen. Zodat ook jij vervolgens beter begrepen wordt!

5 september 2022 | Indian Summer BBQ

Een schitterende gelegenheid om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje je collega’s én vakgenoten een mooi en succesvol nieuw jaar te wensen. Hét moment om de mooie kant van de branche te ervaren.