FoodFocus Experts | 15 maart 2024
Next generation en jong ondernemerschap

Het aandeel jonge ondernemers, en ondernemend ingestelde “jongeren”, groeit, de laatste jaren zelfs explosief. Naast ambitie heeft deze nieuwe generatie ondernemers een grote drang om impact te maken. Dit zorgt voor een andere dynamiek in het ondernemerslandschap en brengt nieuwe perspectieven, businessmodellen en zienswijzes. De rode draad in het programma zijn diverse ondernemersverhalen van deze “next generation” ondernemers.

Deze bijeenkomst start met een interactieve sessie over het verschil tussen oud en jong ondernemerschap door Goud in Handen. We gaan op bezoek bij Kitchen Republic waar oprichter Bart-Jan Veldhuizen ons welkom heet. Op het Gelderlandplein gaan we de winkelvloer op bij de Albert Heijn XL van de jonge getalenteerde supermarktmanager Karim Triki. Ook bezoeken we versspecialisten La Fourchette en slagerij-traiteur ‘t Hakblok. Jumbo Diemen, van eigenaar en FoodFocus Experts lid Kees Vlaanderen en zijn dochter Jennifer, is de laatste stop op het programma . Met een gezamenlijke borrel bij hotel The Manor sluiten we de dag af.

Op het programma:

Verschil tussen jong en oud ondernemerschap
Waar heb je het over als je het over visie hebt? Wat is leiderschap? En hoe kijken jonge ondernemers hier naar? Directie-, management-, kernteams, leiders of managers zijn verantwoordelijk voor het uitdragen en doorgeven van de missie en visie in de organisatie. Maar dit is geen vanzelfsprekendheid. Zeker niet nu er meer jonge ondernemers zijn die vaak een andere visie op ondernemen en op leiderschap hebben.

Samen met Goud in Handen gaan we vandaag bezig met een interactieve casus om het verschil tussen jong en oud ondernemerschap zelf te ervaren. Onderwerpen als eigenaarschap, cultuur, leiderschap en communicatie zullen daarbij de revue passeren.

Voedingsbodem voor ondernemers
In 2030 moet er in elk keukenkastje in Nederland een Kitchen Republic product staan. Dat is het doel van oprichter Bart-Jan Veldhuizen. Kitchen Republic is een start-up accelerator, een totaalconcept voor iedereen die wil ondernemen in de foodbranche. Ondernemers kunnen er keukens of kantoorruimte huren, lid worden van de snelgroeiende community én ze kunnen producten pitchen voor retailers.

Bart-Jan vertelt over zijn droom en visie en hoe hij deze bundelde in Kitchen Republic. 2 start-ups, Oh Na Mi Kimchi en Zeeuwsche Zoute, doen hun verhaal. Inclusief”pitch & tasting” om het veelomvattende concept van Bart-Jan te illustreren.

Van productie naar retail
Kunnen we Kitchen Republic producten vinden op het schap van een grote retailer? Dat gaan we bekijken bij de bekroonde Albert Heijn XL in het high-end winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam. Getalenteerde supermarktmanager Karim Triki zal ons ontvangen op de winkelvloer.

Hij en zijn winkel hebben in 2023 drie prijzen mogen ontvangen. De winkel is de ‘Beste Albert Heijn winkel van Nederland’. Daarnaast is hij zelf uitgeroepen tot ‘Beste AH supermarktmanager van Nederland’ en ‘Ahold Delhaize Store Manager of the Year’. Karim praat met ons over zijn visie op jong ondernemerschap en laat ons natuurlijk ook zijn prijswinnende winkel zien.

En als we dan toch in het winkelcentrum zijn nemen we meteen een kijkje bij de versspecialisten van La Fourchette en slagerij-traiteur ‘t HAKBLOK. Als je het hebt over ondernemen met lef, keuzes maken en je durven onderscheiden zijn we daar aan het goede adres.

Zo vader, zo dochter?
Kees Vlaanderen
 is al zijn hele leven supermarktondernemer. De laatste ruim 12 jaar runt hij een Jumbo supermarkt in Diemen. Sinds een aantal jaren samen met de “next generation”. Jennifer, zijn dochter, werkt namelijk als bedrijfsleider bij het bedrijf. Kees en Jennifer laten ons de winkel zien en samen gaan we het hebben over ondernemen, nieuwe generaties en mogelijke opvolging binnen het bedrijf binnen (of buiten) de familie. Wat zijn hun ervaringen? Hoe kijken zij naar ondernemen? En welke verschillen en overeenkomsten zien zij?

Eenmaal terug bij hotel The Manor kijken we terug op deze dag. Wat hebben we gezien en ervaren en wat nemen we mee naar onze eigen business? We sluiten de dag af met een gezamenlijke borrel  waarna we vol nieuwe inzichten en learnings huiswaarts keren.

Praktische informatie

Wanneer
15 maart 2024 van 08:00 tot ca. 18:00 uur
Inloop met ontbijt vanaf 08:00, start programma 08:45 uur

Locatie
The Manor Amsterdam
Linnaeusstraat 89
1093 EK Amsterdam
Klik hier voor de locatie

Dagvoorzitter
Fons Blomhert

Begeleiding Focusplaza
Lynn Mulder
+31 (0)6 143 443 59

Vragen?

Lynn weet alles van deze bijeenkomst!

Lynn
Projectmanager Focusgroepen