Dag 1 | Woensdag 15 september 2021

We startten de Summer School met een gezamenlijke kick-off o.l.v. retaildeskundige Gerrit Grievink met Fred Bosch (CEO Coop Supermarkten) over de theorie, maar ook actuele praktijkontwikkelingen in retailmarketing. Maar vooral over de meest recente fusie in supermarktland tussen Coop en PLUS.

Dag 2 | Donderdag 16 september 2021

Donderdag stond in het teken van inzichten in de branche op het gebied van data, assortimenten en promoties, maar vooral de praktijk. In de ochtend spijkerde Alexander Arbouw van Alpro ons bij over data. Na de lunch bezochten we de PLUS in Dichteren van zelfstandig ondernemer Jan Markwat, de Albert Heijn in Ulft van multi-franchiser Hans Geveling en de Jumbo in Goor (meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux) van ondernemer Tijn Leussink.

Dag 3 | Vrijdag 17 september 2021

Tijd om opgedane kennis te vertalen naar een praktijkcase. In de ochtend konden de deelnemers in gesprek met Jaap Bloot (interimmer bij diverse retailers), Marco Bastiaan (senior projectmanager Formuleontwikkeling PLUS Retail) en Sander van der Hoeven (unitmanager Hoogvliet). Na de teampresentaties van de praktijkcase kregen de deelnemers feedback van retailjury: Peter van Mourik (directeur marketing & communicatie PLUS retail) en Jort Scholten (VP Merchandising & Sourcing Albert Heijn). Alle deelnemers kregen een boel waardevolle feedback, maar toch is er 1 team uitgeroepen als ‘echte’ winnaar. Dit jaar mochten Josefien RotsElsbeth Fabels en Marco Heere de trofee en bloemen mee naar huis nemen.

Wat staat er nog meer op de agenda?

Naast workshops zoals de Summer School, organiseert Focusplaza ook een aantal events zoals INTERVISIE en de Indian Summer BBQ.
Daarnaast komen zo’n 240 leden een aantal keer per jaar samen in één van de negen focusgroepen. Om op die manier op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen de retailmarkt.

10 mei 2022 | INTERVISIE

In één dag zicht krijgen op actuele trends en de relevantste ontwikkelingen binnen retail. Zodat je de nieuwste inzichten toe kunt passen voor je eigen business. Geïnspireerd worden door anderen én je eigen ideeën delen, dát is INTERVISIE.

29 jun t/m 1 jul ’22 | Summer School Food

Zicht krijgen op actuele uitdagingen, doelstellingen en inkoopprocessen van retailers. En wat zij voor jou kunnen betekenen. Zodat je verschillende formules en hun keuzes beter gaat begrijpen. Zodat ook jij vervolgens beter begrepen wordt!

5 september 2022 | Indian Summer BBQ

Een schitterende gelegenheid om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje je collega’s én vakgenoten een mooi en succesvol nieuw jaar te wensen. Hét moment om de mooie kant van de branche te ervaren.