meerFocus: Grondstoffentekort & Circulariteit

De effecten van een wereldwijd tekort aan grondstoffen.

Tijdens de coronapandemie zijn er nauwelijks voorraden aangelegd waardoor er een wereldwijd tekort aan grondstoffen is ontstaan. Het economische herstel van diezelfde pandemie veroorzaakt daarnaast langdurige leveringsproblemen. Het resultaat is dat de grondstofprijzen, de prijzen voor containers en de prijzen voor de grondstoffen van verpakkingen explosief oplopen. De marges in de retail komen sterk onder druk komen te staan dus men is op zoek naar oplossingen. Is circulariteit de oplossing? Tijdens deze meerFocus gaan we bezig met de invloed van het grondstoffentekort op de huidige markt, wat het gaat betekenen voor de retail in de toekomst en welke rol circulariteit speelt.

Direct aanmelden!

Is het grondstoffentekort van tijdelijke aard? Wat zijn de effecten voor de retailbranche op korte én lange termijn? Moet je grondstoffen “dichterbij” gaan inkopen? Wat is de rol van circulariteit en hoe kan circulariteit bijdragen aan een oplossing?

Deze en andere vragen staan centraal tijdens meerFocus op 14 april aanstaande. Heidi van Woudenberg gaat aan de hand van een interactieve presentatie en workshop in op de vele vragen rondom de actuele ontwikkeling rondom het wereldwijde tekort aan grondstoffen en de rol van circulariteit daarin.

Spreker

Heidi van Woudenberg , CIRCO-trainer
Heidi is bedrijfskundige en heeft langjarige ervaring in de financiële sector. Ze was tien jaar bestuurslid van diverse ondernemersverenigingen en heeft een breed netwerk bij bedrijfsleven en overheid. Daarnaast is zij actief in verduurzaming, energietransitie, klimaatadaptatie, stedelijke vergroening en duurzame landbouw. Op 14 april deelt zij haar visie op grondstoffentekort en de rol van circulariteit daarin.

Yes, hier wil ik ook bij zijn!

Ja, ik claim nu mijn plek

Aanmelden

In verband met de beoogde interactie wordt deze workshop in kleine samenstelling georganiseerd. Hierdoor is er meer individuele aandacht per deelnemer. Er is dus een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deelname: 1 Focuscredit of losse deelname à 495 euro* (excl. btw) p.p. incl. ontbijt
*Focusplaza-leden profiteren van een ledenvoordeel van 10%.

DIRECT AANMELDEN!

Praktische informatie

Datum: 14 april 2022
Tijd: 08.00 – 11.00 uur
Vorm: Interactief programma incl. ontbijt
Locatie: N.n.b.
Deelname:
1 Focuscredit of losse deelname à 495 euro* (excl. btw) p.p.
*Focusplaza-leden profiteren van een ledenvoordeel van 10%.

Agenda meerFocus 2022:

15 maart | meerFocus Trendsessie – bekijk terugblik
14 april | meerFocus Grondstoffentekort & circulariteit
9 juni | meerFocus Flits- en thuisbezorging
5 juli | meerFocus Metaverse
8 september | meerFocus Future Food: vegan, vega en plantbased
11 oktober | meerFocus Inspelen op generaties
8 november | meerFocus Toepasbare digitalisering

Investering per meerFocus sessie: 1 Focuscredit of 495 euro per persoon.

Direct aanmelden