Mogelijkheden voor jou om met een (meer) circulair model geld te verdienen

Hoe kunnen gereedschappen, bouwmaterialen, decoratiematerialen, etc. circulair ontworpen worden? Welke circulaire mogelijkheden zijn er voor de retailer? En hoe kan daar een verdienmodel aan gekoppeld worden en kan er dus geld mee verdiend worden? Welke circulaire trends zijn er in de bouw? Wat kan ik met reparatie, servicecontracten, diensten enz? Ontdek het en zet de eerste stappen tijdens meerFocus met Business through circulair design. In samenwerking met CIRCO biedt Focusplaza op 2, 16 en 30 september deze driedaagse CIRCO Track speciaal voor de doe-het-zelfbranche.

Aanmelden

Voor wie?

Retailers, producenten, toeleveranciers en ketenpartners in de doe-het-zelfbranche, die willen ontdekken welke circulaire mogelijkheden er zijn en die vanuit een duurzame agenda op zoek zijn naar nieuwe verdienmodellen.

Van ieder bedrijf mogen 2 personen deelnemen, bij voorkeur een duo van categorymanagers, inkopers, salesmanagers (commerciële functie, die de markt, klanten en stakeholders kent) samen met business developers, designers of product developers.

Dit is wat je krijgt:

 • Je ontdekt de mogelijkheden om bijvoorbeeld de levensduur van producten te verlengen en dat te koppelen aan een nieuwe manier van geld verdienen.
 • Je gaat aan de slag om circulaire business te ontwikkelen.
 • Je wordt op weg geholpen in een design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.
 • Je ontwikkelt een nieuwe waardepropositie passend bij een circulaire economie, die je concreet maakt tijdens een afrondende pitch.
 • Je krijgt inzicht in de huidige rol in de keten, of die rol verandert en zo ja, welke rol je in de toekomst dan zou kunnen vervullen.
 • Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Ja, ik meld me aan

Interessante nieuwe kansen, omdat:

 • Circulair ondernemen nieuwe businesskansen biedt!
  Bedrijven vergroten hun concurrentiekracht en ze creëren nieuwe waarden voor hun bedrijf en klanten. Ook is het een innovatieve herijking van hun businessmodel.
 • CIRCO door samenwerken binnen de keten mogelijk maakt wat voor een individueel bedrijf of ontwerper lastig of onmogelijk is.
  Door kruisbestuiving en ketensamenwerking worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
 • Meedoen aan CIRCO veel kansen biedt voor aanhaken op een breed netwerk.
  Contact met andere sectoren en een groeiende community.
 • Bedrijven bijdragen aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.

“Het belangrijkste aan CIRCO, naast de concrete ideeën, is dat je mensen in een bepaald gedachtenframe krijgt.”
Coen Geerdink, Purchasing manager bij Bolidt kunststoftoepassingen

“Innovatie doe je nooit alleen, maar altijd in samenwerking met partijen in de keten. Betrouwbare partners zijn daarom essentieel.”
Sjouke Tjalsma, Directeur bij Lankhorst Recycling

“CIRCO heeft geholpen om de propositie rond krijgen voor ons eigen bedrijf en ik kan het nu commerciëler inkleden voor de klant.”
Jos Mols, Managing Director bij Schelde Exotech

Dag 1: Initiate | 2 september 2021

Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2: Ideate | 16 september 2021

In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en design strategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden opgepakt en verder verkend

Dag 3: Implement | 30 september 2021

Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Tevens leer je om te gaan met barrières.

Aanmelden

Deze workshop is onderdeel van het nieuwe meerFocus-programma van Focusplaza. meerFocus-abonnees kunnen deze workshops dan ook kosteloos bijwonen als onderdeel van hun meerFocus-lidmaatschap*. Nog geen meerFocus-abonnee? Dan bedraagt de investering voor de gehele workshop (drie dagen) bedraagt slechts 500 euro (excl. btw) per deelnemend bedrijf (max. 2 personen per bedrijf). De reguliere prijs bedraagt 2.000 euro (excl. btw). Het gereduceerde tarief is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en eventueel door één van de provincies. Let op: er is slechts plaats voor 10 bedrijven! 


* Dit is niet een reguliere Focusplaza-lidmaatschap. Meer informatie over het meerFocus-lidmaatschap.

Al 20 jaar bewezen succes

Focusplaza begrijpt al meer dan 20 jaar de uitdagingen die fabrikanten/leveranciers en retailers hebben. We voorzien je van de nieuwste retailinzichten uit binnen- en buitenland. Vanuit sprekers én aan de hand van praktische bezoeken op de winkelvloer. Omdat we erin geloven dat zien en persoonlijk ervaren impact heeft. Zodat jij de creativiteit en inzichten van anderen kan gebruiken om jezelf te ontwikkelen en je business te laten groeien.

Praktische informatie

Datum: 2, 16 en 30 september
Vorm: Interactief hybride traning. Digitaal of (indien mogelijk) fysiek op locatie.
Deelname: 1 ticket voor een kennissessie vanuit meerFocus of losse deelname à 500 euro (excl. btw) per deelnemend bedrijf.