Trema Foodnetwerk | 20 april 2023
Story proving

De kunst van het verhalen vertellen is zo oud als de mensheid. De kunst van het bewijzen dat deze verhalen kloppen alleen niet. We zijn ons als marketeer allemaal bewust van de term greenwashing en onderkennen dat dit anno 2023 niet meer kan. In deze tijd moet je als bedrijf niet alleen zorgen voor een goed verhaal, maar ook steeds vaker bewijzen dat het verhaal écht is: van story telling naar story proving. Bij story proving staan transparantie en verantwoordelijkheid nemen centraal.

De kunst van het bewijzen

We gaan vandaag in gesprek met de broers Joris en Wobbe van Zoelen die het hart op de juiste plek hebben. Beide zetten zich in voor purpose en profit, allebei op hun eigen manier.

Joris is één van de oprichters van Synergie, een strategisch adviesbureau. Zij werken aan inspirerende organisaties met een positieve impact op de markt en op de wereld. Synergie doet jaarlijks onderzoek naar de 40 meest insprirende organisaties in Nederland: De Inspirerende 40. Joris neemt ons mee in het onderzoek en gaat onder andere in op  welke organisaties ons inspireren. Waar staan ze voor? Waarom inspireren zij wel en andere niet? Aansluitend neemt zijn broer Wobbe, eigenaar van Anne & Max, het woord. Wat is hun visie en welke concrete stappen nemen zij om wat extra’s te doen voor de wereld en hun verhaal te bewijzen?

In de middag bezoeken we diverse foodconcepten en concepten uit De Inspirerende 40 die in The Mall of The Netherlands gevestigd zijn. We gaan in gesprek met diverse ondernemers. Hoe maken zij met story proving het verschil? En we kijken naar de rol van The Mall of The Netherlands zelf. Is het een shopping walhalla? Of is het juist een showroom walhalla?

Aan het eind van de dag bespreken we samen de uitwerking van de case. Daarna sluiten we de dag af met een borrel en delen we de opgedane inzichten en learnings van deze dag

Praktische informatie

Wanneer
20 april van 09:00 uur tot ongeveer 16:30 uur.
Start programma om 09:30 uur

Waar
Westfield Mall of the Netherlands
(De specifieke locatie volgt later)
Liguster 202
2262 AC Leidschendam
Klik hier voor de route
* parkeren is gratis

Dagvoorzitter
Janka Dekker

Begeleiding Focusplaza
Janneke Voortman
+31 (0)6 429 944 85

Ben jij erbij?

We kijken er naar uit om je op 20 april aanstaande weer te ontmoeten. Laat je even weten of je erbij zal zijn?

JA, ik ben aanwezig JAMMER, ik kan niet

Vragen?

Neem contact op met Janneke!

Janneke
Projectmanager Focusgroepen