Trema Foodnetwerk | 2 februari 2023
Macht / kracht in de keten

Weet jij welke bedrijfs- en verdienmodellen werken in deze veranderende en onzekere wereld? Hoe kan jouw bedrijf inspelen op de transitie waarbij de afhankelijkheid van elkaar groter is dan ooit? De hele keten moet samenwerken in deze VUCA-wereld, maar hoe doen we dat? Deze bijeenkomst duiken we in alle ontwikkelingen en uitdagingen in de keten met meerdere sprekers en gaan we in gesprek met elkaar over eigen uitdagingen en kansen.

Veelgevraagd geopolitiek analist Alex Krijger gaat met ons in gesprek over wat er in de wereld speelt. Alex is setting the scene. Waarom gebeuren de dingen die gebeuren? Hij praat ons bij over onder andere de ontwikkelingen rondom grondstofprijzen, (energie)crisissen, schaarste, personeelstekorten en inflatie. Kortom, factoren binnen de keten waar we geen invloed op hebben.

Mascha Smit & Hans Hooft van HIM+, waar Hotel De Wereld onder valt, vertellen hoe zij met hun concepten inspelen op deze ontwikkelingen in de wereld. Zij kiezen vooral voor samenwerkingen om hun kansen in de branche te vergroten. Na de dialoog met Alex en het verhaal van HIM+ gaan we zelf, aan de hand van het VUCA model, bezig om de vertaalslag naar onze eigen business te maken. Hoe ga je om met de niet beïnvloedbare factoren binnen jouw keten?

In de middag gaan we in gesprek met Stijn Baan van Koppert Cress, innovator en “bewegingbrenger” in de wereld van microgroente. We spreken ook met Rens Bekkers, mede-oprichter van Bright Kitchen, een dark kitchen concept dat slim inspeelt op de macht van Thuisbezorgd. Twee slimme ondernemers die tactisch inspelen op de marktomstandigheden. Tot slot gaan we kijken naar de keten waar we zelf actief in zijn. Wie is de grote machthebber? Welke rol speelt de machthebber? En hoe kun je hier mee omgaan vanuit jouw functie en/of bedrijf?

Praktische informatie

Wanneer
Donderdag 2 februari van 09.00 tot 16.30 uur.

Waar
Hotel De Wereld
5 Mei Plein 1
6703 CD Wageningen

Route
De locatie is goed bereikbaar met het OV en de auto. Klik hier voor de routebeschrijving.

Dagvoorzitter
Janka Dekker

Begeleiding Focusplaza
Janneke Voortman
+31 (0)6 38907281

Ben jij erbij?

We kijken er naar uit om je op 2 februari aanstaande weer te ontmoeten. Laat je even weten of je erbij zal zijn?

JA, ik ben aanwezig JAMMER, ik kan niet

Vragen?

Neem contact op met Janneke!

Janneke
Projectmanager Focusgroepen