English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »  Programma

Programma

Het Nationaal Inspratiecongres op 7 november a.s., met als thema 'make money and make a difference' ziet er als volgt uit:

16.30 uur Inloop met muzikale omlijsting door het Nathalie Booij Trio

17.00 uur Aanvang inspirerend dinerprogramma

21.30 uur Afsluiting met ontmoeting, netwerken en muzikale borrel


Gerrit Grievink, directeur Focusplaza en Managers met een Missie, heet ons kort welkom en verzorgt de aftrap van het congres. Aansluitend geeft hij het woord aan onze dagvoorzitter en tv-presentator Frits Sissing die een praktische inleiding geeft over de factoren die bepalen of je faalt of slaagt in een missie. Tijdens het dinerprogramma worden we vervolgens geïnspireerd door een aantal inspirators en initiators die nu al het verschil weten te maken. 

KEYNOTE: Fred Sekyewa, visionair met een missie
Fred Sekyewa is geboren in Oeganda en groeide op in zeer armoedige omstandigheden. Nu is hij universitair geschoold (Organizational Leadership and Management) , eigenaar van een koffie coöperatie en is als directeur van Celebrate Hope Ministries een inspirerend voorbeeld voor de Oegandese overheid en non profit organisaties. Een indrukwekkend verhaal hoe één man met een missie het verschil kan maken in het ooit uitzichtloze leven van vele duizenden families.

-  Joep Langen, transitiemanager met een missie
Van Master of Science in de Organisatiepsychologie tot zelfbenoemd ‘ontzettende koeckebacker’, dat is Joep Langen in een notendop. De bevlogen en getalenteerde managementtrainnee was zijn glansrijke carrière bij een grote energieleverancier helemaal beu en besloot het roer om te gooien. Zijn eigen onderneming, met het uitgangspunt om écht iets te betekenen voor de wereld, was een logisch gevolg. "We voelen ons verplicht om mensen die niet mee kunnen doen te helpen. Als je dat niet doet, raken mensen gefrustreerd en gaan ze criminaliseren, radicaliseren of ze worden depressief," legt Joep uit. "De koek is bij ons een smoesje, het gaat om mensen en verhalen. Maar we zijn wel commercieel."

- Hans Geveling, bevlogen ondernemer met een missie 
Hans Geveling is vastgoedman en Albert Heijn Multi franchisenemer. Met een hoge notering in de Qute 500 staat deze rasondernemer te boek als een zeer succesvol zakenman. Toch profiteert niet de ondernemer zelf, maar zijn liefdadigheidsfonds maximaal van de behaalde resultaten. Een gepassioneerd verhaal over maatschappelijke verantwoordelijkheid en de koppeling tussen commercieel en ideëel.

        

Dinerbuffet met debat onder leiding van dagvoorzitter Frits Sissing.
Frits Sissing studeerde bedrijfseconomie in Groningen. Na zijn studie vervult hij marketing- en verkoopfuncties bij chocoladefabrikant Droste en snoepfabrikant Red Band/Venco. In 1996 gooit hij het roer om en gaat zijn droom achterna. Hij gaat aan de slag bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Vier jaar later stapt hij over naar de AVRO en inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de gezichtsbepalende presentatoren van de AVRO op tv, radio en internet.

Gesproken column door Henk Jan Kamsteeg, auteur van o.a. het boek Pure Winst. 
Hoe kun jij bijdragen aan een betere wereld, een goed doel, een rechtvaardiger samenleving? Sus je je geweten door periodiek wat geld over te maken naar een hulporganisatie en koop je daarmee verdere verplichtingen af? Moet je radicaal je baan opzeggen en naar donker Afrika verkassen om daar AIDS/HIV slachtoffers te gaan helpen? Henk Jan Kamsteeg onthult aan de hand van actuele managementliteratuur in een gesproken column dat het pakken van ‘pure winst’ dichtbij huis en bij jezelf begint. People Planet Profit en Purpose vanuit intrinsieke motivatie in verhaalvorm. Henk Jan schreef diverse boeken over leiderschap, werkte zes jaar voor het blad Leadership, las talloze boeken over leiderschap en interviewde mannen als Ken Blanchard, Stephen Covey en Ben Tiggelaar. Daarnaast werkt hij als manager storytelling bij mensenrechtenorganisatie International Justice Mission.

Netwerkborrel met muzikale omlijsting door Nathalie Booij Trio 
Nathalie Booij (1985) is opgegroeid in een muzikale familie. Haar grootvader zong in het befaamde Deep River Quartet waardoor zij al op jonge leeftijd in aanraking kwam met soulvolle gospel, soul en jazz. Vanavond speelt ze samen met een getalenteerde gitarist en pianist herkenbare covers van bekende pop- en jazzartiesten. Nathalie heeft een eigen stichting waarmee ze diverse goede doelen ondersteunt.

         

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Postadres
Postbus 324
7000 AH Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
Fax. +31 (0)315 34 63 72
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineVan Poortvliet