English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »   »  Kaderdag Londen | 7 oktober 2014

Kaderdag Londen | 7 oktober 2014

London is the place to be! Nu de markt zich voorzichtig begint te herstellen en bedrijven hier en daar weer aan investeren durven te denken, is het meer dan ooit belangrijk om je te onderscheiden. 

Op dinsdag 7 oktober verzamelden de deelnemers zich bij de informatiebalie (tussen de roltrappen) in vertrekhal 3 van luchthaven Schiphol. Na een korte vlucht arriverden we om 08:50 uur (lokale tijd) in Londen, waar onze bus al klaar stond om ons naar het eerste bezoekadres te brengen. Klik HIER voor de foto's van deze dag.

We reden naar een van de recentste vestigingen van MorrisonsDeze Britse supermarktketen legt een grote nadruk op verse producten en een aantrekkelijke winkelinrichting. De versafdelingen zijn als een ‘Market Street' in de winkel gesitueerd. De verschillende verscounters hebben ieder een eigen uitstraling waardoor je het marktgevoel ervaart. Maar niet alleen in vers is Morrisons een ster, ook het kw-gedeelte is indrukwekkend. We zien een breed en diep assortiment met een groot aantal producten onder private label. Bovendien heeft deze vestiging een fresh-to-go afdeling, een keuken waar verse pasta's en pizza's worden bereid,  bijzondere productuitleg door unieke signing en een actieve klantenbenadering.

2014-04-04_FFB_Morrisons_Speke_7   Harvey_Nichols   2014-04-04_FFB_Morrisons_Speke_97   Harrods_34

Je doet Londen geen eer aan als je niet de marktleider van de supermarkten hebt bekeken: Tesco. Nog geen jaar geleden opende een schitterende pilot vestiging iets buiten Londen die de toekomst van het supermarktlandschap zal bepalen. Alle innovatieve retailsnufjes zijn hier gebruikt: een restaurant, koffiebar, bijzondere bakkerij, maar vooral het naadloos in elkaar overgaan van online en fysiek winkelen. Allemaal gericht op het creëren van een totaalbeleving waarbij gemak voor de klant voorop staat.

Het is tijd voor de lunch. Dat deden we bij YO! Sushieen frisse sushi-bar gevestigd in het luxe warenhuis Harvey Nichols dat we na de lunch bekeken. Deze internationale keten kan zich prima meten met zijn concurrent Harrods. Consumenten op zoek naar hip, trendy en prijzig komen bij Harvey Nichols uitstekend aan hun trekken. Op de vijfde etage van het acht verdiepingen tellende gebouw vinden we de food market waar kwaliteit, originaliteit en pleasure de steekwoorden vormen van een fraai vormgegeven afdeling.

Al meer dan 100 jaar heeft Harrods de reputatie van leverancier van perfecte etenswaren, getuige de grootste en mooiste food hall van Londen. De ultieme vorm van beleving is hier te bewonderen. We vergapen ons aan meterslange toonbanken vol consumentverleidende producten en verseilanden vol specialiteiten. Service wordt bij Harrods in hoofdletters geschreven. Alles draait om het verleiden van de klant. In productpresentatie, in proeverijen, in assortiment, in sfeer en klantvriendelijkheid. Harrods weet niet voor niets al meer dan een eeuw zijn reputatie staande te houden.

Zeg je ‘typisch Brits' dan hoort daar in één adem Marks & Spencer bij. Aan Kensington High Street ligt een schitterende vestiging van deze Britse winkelketen, die onlangs ook - na jarenlange afwezigheid - een nieuwe vestiging in de Amsterdamse Kalverstraat opende. Het warenhuis in Kensington High Street is een zeer klantvriendelijke winkel waar de consument tegelijk meer keuze wordt geboden. Eén hele verdieping is gereserveerd voor food: de M&S Food Hall met o.a. een kaaswinkel, bakkerij en wijnboetiek. Met het M&S Café, M&S To Go en een deli bar biedt de winkel verschillende plekken om te eten, drinken en relaxen.

Harrods_28   MS_Kensington_9   Wholefoods_10   Wholefoods_Londen_26

Verderop in de straat vinden we het biologische foodparadijs Whole Foods Market. De in Amerika inmiddels legendarische supermarktformule heeft in Engeland in een klein decennium zeven van deze paradepaardjes neergezet en wij bekijken het vlaggenschip van de keten. De 7.500 m2 vvo winkel zit tjokvol inspirerende elementen. Zo herbergt het een keur aan ‘eerlijke' en biologische producten en laat de winkel zien dat je in vers op alle fronten uit kunt blinken in een schitterend biologisch assortiment. Bijzondere verpakkingen, authentieke presentaties en communicatie op de winkelvloer; alles klopt in deze indrukwekkende supermarkt.

Aan al het goede komt een einde en dus vertrokken we richting de luchthaven voor onze terugkeer naar Amsterdam. 

Klik HIER om de foto's van deze dag te bekijken.

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineVan Poortvliet