English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »   »  Kaderdag | Gluren bij de Oosterburen | 12 maart 2020

Neem je kader voor één dag mee naar Duitsland | 12 maart 2020

Kom gluren bij onze Oosterburen; dicht bij huis maar toch een wereld van verschil, ook op retailgebied! Klantbehoefte en beleving vloeien hier naadloos in elkaar over, waarbij verleiding, kwaliteit en de Duitse Gründlichkeit goed worden vertaald naar mooie winkelconcepten. Stap samen met je kaderpersoneel op donderdag 12 maart a.s. de bus in naar Duitsland en laat je in één dag verrassen en inspireren door een verzameling bijzondere supermarkten. Wat je ziet kun je direct toepassen in je eigen winkel. → DIRECT INSCHRIJVEN

Vanaf 08:00 uur staat de koffie en thee klaar bij Van der Valk Arnhem-Duiven. Om uiterlijk 08:30 uur stappen we de bus in om te ervaren wat onze Duitse collega’s doen op het gebied van foodinnovatie, versbeleving, assortiment, presentatie op de winkelvloer (ook in het DKW gedeelte!) en hoe ze inspelen op veranderende klantbehoeften.

            

Eerste stop van de dag is Krefeld. We bekijken hier de spectaculaire winkelformule van de Metro Group, die volop inzet op vers en technologie. Markthalle Krefeld van Real moet volgens de retailer de toekomst van het winkelen zijn. Inspiratie voor de winkel werd gevonden in Japan en de Verenigde Staten. Een uitgebreid horeca-aanbod staat centraal in de hypermarkt, die een verkoopoppervlakte heeft van 11.500 m². Shoppers vinden er een piazza met 110 zitplaatsen en een wintertuin met 70 plaatsen, waar ze ter plaatse kunnen eten. Op de versmarkt is er keuze te over: saladebar, pizzeria, oesterbar, sushi, grill, vegetarisch, bio, een banketbakkerij, een koffiebranderij en een wijnbar! Ook in non-food innoveert Markthalle Krefeld: de ‘Innovation Lounge’ presenteert de nieuwste digitale trends met de recentste smartphones, tablets, laptops, televisies en spelconsoles. Er is een fietswereld met herstelplaats en een afdeling ‘Mijn familie’, met alles voor de eerste levensjaren van je kind, van zwangerschap tot eerste schooldag.

          

We rijden verder naar Düsseldorf, waar we het nieuwe concept van de Zurheide ondernemersfamilie vinden. Zij baten samen zeven Edeka-winkels met een ‘Zurheide-twist’ uit. Zurheide Feine Kost aan de Berliner Allee in Düsseldorf zou je eigenlijk wel de kroon op het succes van de familie kunnen noemen. De voedselverscheidenheid van deze nieuwe high-end markt is enorm. In het voormalige Kaufhofpand vinden we op twee verdiepingen (65.000 artikelen op 10.000 vierkante meter!) de toekomstige graal van alle Düsseldorfse fijnproevers. Ergens tussen gedurfde visie en gewaagd ondernemerschap. Een vegetarisch restaurant, gourmet restaurant, champagnebar, Schinkenbar, mozzarella bar, premium beef bar, coffee lounge, sap & smoothiebar, een patisserieafdeling waar zelf chocola wordt gemaakt, een sushi corner, een Italiaanse bakkerij, een visafdeling die alle zintuigen prikkelt: Deze winkel overstijgt de reguliere supermarkt in alle opzichten. We gaan hier niet alleen kijken, maar ook proeven. In het gelauwerde gourmetrestaurant Setzkasten, onlangs uitgeroepen tot één van de 1000 beste restaurants van Duitsland, genieten we van een heerlijke lunch.

          

Onze laatste stop van vandaag is bij Edeka Hundrieser in Velbert. Edeka telt circa 11.400 supermarktfilialen en 340.000 werknemers en heeft daarmee het grootste netwerk van supermarkten in Duitsland. Bijna 4.000 ondernemers geven veel van die winkels een uniek eigen karakter. Eén daarvan is de Edeka vestiging in Velbert van ondernemer Günter Hundrieser, die vier winkels onder zijn hoede heeft. Op maar liefst 5.000 vierkante meter vinden we hier een frisse winkel met in het oog springende wijnafdeling (met mogelijkheid voor proeverijen) en chique signing langs de wanden. Hundriesers filosofie is anders dan anderen zijn. Daarbij hoort ook een uniek en in het oog springend product op iedere afdeling, dat je nergens anders kunt krijgen. Een echte ‘Hingucker’. ‘De klant moet steeds ook weer iets nieuws ontdekken. Dan wordt boodschappen doen een echte belevenis.’ En of het hier echt een belevenis is, gaan we met eigen ogen ontdekken.

Aan al het goede komt een einde en zo ook aan onze Duitsland-tour. Het is alweer tijd om terug te keren naar onze ontvangstlocatie in Duiven. Onderweg nemen we de tijd om alles wat we gezien hebben samen te bespreken. Wat hebben we vandaag geleerd? Wat is het meeste opgevallen en welke elementen waren het meest verrassend? Wat zou ik nu morgen direct kunnen toepassen in mijn eigen winkel of op mijn eigen afdeling? Naar verwachting komen we rond 18:00 uur aan bij Van der Valk Arnhem-Duiven.


De investering voor deze ééndaagse inspiratiereis bedraagt € 320,- per persoon exclusief BTW. Meerdere personen inschrijven? De eerste drie inschrijvingen zijn dan € 320,- per persoon exclusief BTW en iedere vierde en daarop volgende inschrijving € 275,- (ex BTW). Deze dag is bedoeld voor supermarktondernemers, bedrijfsleiders en (kader)personeel.

Inbegrepen zijn:

  • vervoer per luxe touringcar
  • werkboek met complete programma inclusief achtergrondinformatie over de te bezoeken winkelformules
  • deskundige inhoudelijke begeleiding door Focusplaza
  • koffie of thee bij ontvangst, lunch inclusief drankje(s) en catering in de bus 

Graag tot ziens op donderdag 12 maart a.s! 

→ JA, ik neem mijn kader mee naar Duitsland en schrijf me in!

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineVan PoortvlietJanssens Kassasystemen