FoodFocus Executives | 23 maart 2023
Health(care) meets retail

Volgens strategisch innovator Lucien Engelen gaan we toe naar gepersonaliseerde voeding, naar gepersonaliseerde gezondheidszorg en naar gepersonaliseerd winkelen. De vraag is in hoeverre retail een plek kan krijgen in deze driehoek. En de vraag is op welke manier deze drie componenten elkaar kunnen versterken. In deze bijeenkomst richten we ons op deze vragen en duiken we in de Future of Health, Food en Retail.

In het programma komen verschillende perspectieven en initiatieven aan bod. We starten de dag met strategisch innovator Lucien Engelen die ons zijn visie geeft over waar “health meets retail”. Op Brightlands Campus Greenport Venlo gaan we zien hoe zij daar bezig zijn met tomorrow’s food en gezonde en duurzame voeding bereikbaar maken voor iedereen. En we ontmoeten Joop Bosmans, een ondernemer met een sterke visie op gezondheid.

Health meets retail

Lucien Engelen is Global Strategist Digital Health voor onder meer het Deloitte Center for the Edge. Hij heeft een andere kijk op onze gezondheidszorg. Een visie met volop kansen voor een gezondere toekomst: The Future of Health. Hij onderscheidt 3 thema’s die elkaar versterken: gepersonaliseerde zorg, voeding en winkelen.

Gezondheid is volgens hem de belangrijkste randvoorwaarde voor een duurzaam, toegankelijk en betrouwbaar zorgsysteem. Daarbij komt meteen The Future of Food om de hoek kijken. Hoe zorgen we ervoor dat mensen gezond blijven of gezonder worden door anders met voeding om te gaan? En dan volgt The Future of Retail waarin vooral Lucien vooral doelt op de fysieke offline winkel. Vandaag neemt hij ons mee in zijn visie, The Future of Health, Food en Retail.

Tomorrow’s food

Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en duurzame voeding, future farming en bio-circulaire economie. Of “tomorrow’s food” zoals zij het noemen. Het doel is om gezonde en duurzame voeding beschikbaar maken voor iedereen. Door onderzoek verkrijgen ze meer inzicht in de impact van voeding op gezondheid en de beleving van voeding. Ze ontwikkelen nieuwe manieren van kweken en telen voor een hogere voedingswaarde en opbrengst met duurzame productiemethoden richting een circulaire economie.

Op de campus beluisteren en bezoeken we diverse initiatieven die het doel vanuit meerdere perspectieven benaderen zoals het Test, Taste & Concept Center, Verdify en het programma Jeugd, Voeding & Gezondheid.

Gezondheid2

In de Jumbo winkel van ondernemer Joop Bosmans in Cuijk liggen de zoete aardappelen en spruiten tussen de aspirines en vitaminepillen/supplementen. Een voorbeeld van de sterke focus op gezondheid van Joop en zijn vrouw Anita van de Camp. Zij vertellen ons over de belangrijke rol die gezondheid in hun leven speelt en hoe ze hun werknemers en klanten handvatten bieden om bewuster en gezonder te leven. Ook bespreken zij de constante uitdaging, en persoonlijke strijd, in het uitdragen van gezondheid en de verkoop van minder gezonde voeding in het totale productaanbod binnen de supermarkt.

Na een dag vol perspectief op gezondheid, innovatie, visie en nieuwe inzichten delen we tijdens het diner bij Villa Polder onze learnings en ervaringen en sluiten de dag af.

Praktische informatie

Wanneer
23 maart van 09:30 uur tot ongeveer 20:00 uur.
Inloop vanaf 09:30, start programma om 10:00 uur

Waar
Villa Polder – Eten, Slapen & Vieren
Heuvel 4
5421 CN Gemert
Klik hier voor de route

Dagvoorzitter
Otto Uijttewaal

Begeleiding Focusplaza
Janneke Voortman
+31 (0)6 38907281

Ben jij erbij?

We kijken er naar uit om je op 23 maart aanstaande weer te ontmoeten. Laat je even weten of je erbij zal zijn?

JA, ik ben aanwezig JAMMER, ik kan niet

Vragen?

Neem contact op met Janneke!

Janneke
Projectmanager Focusgroepen