FoodFocus Executives | 10 november 2022
Bedrijfsbezoek Vanka

Op donderdag 10 november is het weer tijd voor het jaarlijkse bedrijfsbezoek. Wij bezoeken Joh. van Kampen Aardappelgroothandel B.V., kortweg Vanka genoemd. Dit is het voormalige bedrijf van collega-lid Hans van Kampen, maar staat sinds 2012 onder leiding van de derde generatie. De dag staat daarom tevens in het teken van het afscheid van Hans en sluiten wij gepast af met een diner bij restaurant Landgoed Groenendaal, midden in het Groenendaalse bos in Heemstede.

Kwaliteit is het doel

Vanka is een succesvol familiebedrijf waarvan de historie terug gaat naar 1938. In de afgelopen jaren heeft deze innovatieve onderneming zich ontwikkeld tot de marktleider op het gebied van vers verpakte, onbewerkte aardappelen. Binnen alle geledingen van het familiebedrijf staat het woord “kwaliteit” met hoofdletters geschreven.

Jaarlijks worden vele duizenden tonnen aardappelen van vele rassen met uiterste zorgvuldigheid verpakt en deze vinden vervolgens hun weg naar de schappen van vooraanstaande supermarktketens in Nederland en België. Het gehele bedrijfsproces (teelt, ingangscontrole transport, wassen, sorteren, koelen, verpakken en distributie) vindt in eigen beheer plaats en wordt uitgevoerd met gekwalificeerd personeel en ultramodern materiaal. Vanaf de teelt tot aan de productie en van productie tot aan de retailer. Hiermee is een kwalitatief hoogstaand en vers product gegarandeerd. Bij Vanka is alles ingericht op transparant, voedselveilig, maatschappelijk verantwoord en vooral duurzaam ondernemen. Daarmee vervult Vanka een voorbeeldfunctie voor veel bedrijven.

Tijdens het bedrijfsbezoek toont de huidige directeur Lennard van Kampen ons dit mooie familiebedrijf. Alle processtappen passeren de revue en je krijgt een beeld hoe kwaliteit wordt gegarandeerd. Vanka is, anno 2022, klaar voor de toekomst op alle gebieden.

Gastvrijheid is de specialiteit van het huis

Tussen de bomen in het Groenendaalse bos, dicht bij Haarlem, ligt restaurant Landgoed Groenendaal. Een 18e eeuws koetshuis met een eigenzinnig interieur. Een mix van modern, subtiel design en, zoals ze het zelf noemen, een snufje nostalgie. Die eigenzinnigheid vind je ook terug in de keuken. Culinaire hoogstandjes met een bijzondere combinatie van ingrediënten of een specifieke bereidings­wijze. En de specialiteit van het huis? Gastvrijheid, en dat al ruim een eeuw. Restaurant Landgoed Groenendaal, dé ideale plek voor levensgenieters.

Praktische informatie

Wanneer
10 november 2022 van 14.30 uur tot circa 20.00 uur.

Waar
Joh. van Kampen Aardappelgroothandel – Vanka
Weerlaan 17
2181 HG Hillegom

Restaurant
Landgoed Groenendaal, Verweyzaal
Groenendaal 3
2104 WP Heemstede

Ben jij erbij?

We kijken er naar uit om je op 10 november aanstaande weer te ontmoeten. Laat je even weten of je erbij zal zijn?

JA, ik ben aanwezig     JAMMER, ik kan niet

Vragen?

Neem contact op met Janneke!

Janneke
Projectmanager Focusgroepen