FieldFocus Executives | 11 mei 2023
Geopolitiek wereldwijd

Kunnen we voorspellen wat er in de nabije toekomst op ons af komt? Waarschijnlijk niet, maar oude bekende Alex Krijger gaat vandaag toch een poging doen. Bijna dagelijks laat deze veelgevraagde analist in de landelijke media zijn licht schijnen op de wereldwijde geopolitieke ontwikkelingen. Vandaag gaat het over de impact op onze branche. Na zijn bespiegelingen bezoeken we een multinational, een nationale en een lokale speler en gaan ervaren hoe zij omgaan met de wereldwijde uitdagingen.

Het kader van het programma wordt vandaag gezet door geopolitiek analist Alex Krijger. Van theorie naar praktijk bij wereldwijde speler Würth. Hoe gaan zij om met deze trends? We maken de stap van multinational naar nationale en lokale speler bij Ambiance. FieldFocus Executives lid en directeur van Ambiance Frank van der Linden ontvangt ons in de winkel van broers en ondernemers Stevin en Robert van Leeuwen. Zij laten de winkel zien en we gaan met Frank in gesprek over hoe Ambiance omgaat met de uitdagingen van deze tijd.

Top 10 geopolitieke ontwikkelingen
Samen met Alex Krijger, oprichter en Managing Partner van Krijger & Partners praten we over de wereld om ons heen en welke impact dit op onze eigen business heeft. Hij gaat ons vandaag meenemen in de 10 geopolitieke ontwikkelingen van vandaag de dag. En welke impact dit heeft op de wereldeconomie, Europa, Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven. Hoe speel je in op de wereldwijde ontwikkelingen en wat zijn de verwachtingen en kansen in de toekomst?

Wereldmarktleider montage- en bevestigingsmaterialen

Van de theorie naar de praktijk bij een wereldspeler. De Würth-Groep heeft zich sinds de oprichting in 1945 ontwikkeld van een tweemanszaak tot wereldwijd grootste handelsonderneming op het gebied van de montage- en bevestigings-techniek. Meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen en Würth biedt werk aan meer dan 73.000 medewerkers. Een assortiment van ruim 125.000 producten. Hoe gaan zij als wereldspeler om met de geopolitieke ontwikkelingen?

Na een presentatie over het bedrijf nemen we een kijkje in het logistieke centrum, het museum en de flagshipstore.

Van nationaal naar lokaal

Met 39 vestigingen is Ambiance de grootste zonweringspecialist van Nederland. Zij hebben een ruim assortiment binnen- en buitenzonwering van gerenommeerde merken.

We bezoeken de vestiging in Sint-Michielsgestel. Hier worden we ontvangen door Stevin en Robert van Leeuwen. Twee broers die de zaak hebben overgenomen van hun ouders. Zij nemen ons mee in hun bedrijf. Aansluitend gaan we met directeur Frank (lid van de Executives) in gesprek over het reilen en zeilen van Ambiance. Hebben geopolitieke ontwikkelingen ook impact op een nationale speler?

Na een dag over duurzaam ondernemen en bouwen delen we tijdens de afsluitende borrel onze learnings en ervaringen en sluiten de dag af met een diner.

Praktische informatie

Wanneer
11 mei van 10:00 uur tot ongeveer 20:00 uur.
Inloop vanaf 10:00, start programma om 10:30 uur

Waar
Kasteel Maurick
Maurick 3
5261 NA Vught
Klik hier voor de route

Dagvoorzitter
Hans Hortensius

Begeleiding Focusplaza
Ilse Weekhout
+31 (0)6 429 944 85

Vragen?

Neem contact op met Ilse!

Ilse
Projectmanager Focusgroepen