New York; een lust voor de retailprofessional

New York is een stad die nooit slaapt en volop in ontwikkeling is. Retailers investeren continu in nieuwe winkelconcepten en technologische innovaties. Veel oude industriegebieden en warehouses worden omgebouwd tot hippe plekken om te wonen, werken, shoppen en eten. In oktober bezochten de FieldFocus Executives leden deze metropool en bekeken zowel de ‘upcoming’ wijken als de ‘klassiekers’.

Ze hadden een ontmoeting met journalist Michiel Vos, die hen zijn visie op Amerika en New York deelde. Hij vertelde dat er lage werkeloosheid en hoge inflatie is in Amerika, en dat de Centrale Bank hier hard ingrijpt om de economie te stimuleren door de rente omhoog te gooien. Amerika heeft geen energiecrisis en richt zich meer op de contacten met China. New York wordt gezien als de motor van de Amerikaanse economie en wordt gemeten aan twee ‘bootjes’: banking en media/entertainment.

Volgens Michiel zijn Amerikanen anders dan Nederlanders in hun opvattingen over show en entertainment. Alles is hier een experience en retail is entertainment. Er hangt overal een Disney-achtige sfeer en Amerikanen weten hoe ze de klant een full customer experience moeten geven, ondanks dat ze hier soms een rol voor moeten spelen. Het is dus belangrijk om niet als Nederlander op te treden als je het wilt maken in Amerika.

Je komt altijd tijd tekort om alles te zien in New York. En wij Nederlanders kunnen vinden wat we willen van de Amerikanen, maar het retailspel spelen kunnen ze. De Amerikaanse human factor,
misschien zelfs wel Disney-factor te noemen, maakt indruk en geeft enorm veel inspiratie. En het werkt ook, dat heeft de groep aan den lijve kunnen ondervinden.

 

Dit is een samenvatting van de inspiratiereis naar New York het afgelopen jaar. 
Wil jij als retailprofessional ook samen ontdekken, inspireren en ontmoeten?

Neem contact op met Marjo: 0315-346144 of marjo@focusplaza.nl